Vertolkers 


<<<


Aan de keuze van internationaal gerenommeerde muzikanten dankt het 'Festival du Clavecin' zijn bekendheid. Zo kan het regelmatig rekenen op de medewerking van kunstenaars zoals Davitt Moroney (Groot-Brittannië), een trouwe gast sedert het begin van het Festival, Lars Ulrik Mortensen (Denemarken), Sergio Vartolo (Italië), Olivier Beaumont (Frankrijk), Christine Plubeau (Frankrijk), Bob Van Asperen (Nederland), Béatrice Martin (Frankrijk) de 1e Prijs van Brugge in '98, Christophe Coin (Frankrijk), Jaap ter Linden (Nederland), Menno van Delft (Nederland), John Holloway (U.S.A.) en Betty Bruylants (België), de stichter van dit uniek muzikaal gebeuren.

Festival 2012

Festival 2011

Festival 2005

" Musicke of Sundries Kindes"
Jonathan Dunford, basse de viole et direction
Ian Honeyman, tenor
Claire Antonini, luit

Zondag 27 februari, Upigny

Noëlle Spieth, klavecimbel

Zondag 20 maart, Upigny
   
   
"Ensemble Le Rondeau"
Jean-Pierre Boullet,  blokfluit
Benoît Douchy, 1ste viool
Betty Bruylants, klavecimbel
Festival 2004
   

Sophie Yates
kerk van Upigny, 28 maart

Gustav Leonhardt 
kapelle LenekeMaere, 25 april
   

Evelyne Legrand en Betty Bruylants, kasteel Valduc, 9 mei

Festival 2003
  Plubeau et Cueiller   
Betty Bruylants, Upigny,
zondag 2 maart.
Christine Plubeau (gamba), Bertrand Cueiller (klavecimbel), en Claire Antonini (luit), kerk van Tourinnes-la-Grosse, zondag 23 februari. "Le Rondeau" : Jean-Pierre Boullet (blokfluit, Allen James (klavecimbel) en Francine Berchmans (cello), Kasteel Valduc, zondag 9 maart.

Andere muzikanten die meewerken aan het festival
   

  Davitt Moroney - kerk van Tourinnes-la-Grosse

  Lars Ulrik Mortensen - kerk van Upigny
Davitt Moroney, klavecimbel
Als solist geeft Davitt Moroney recitals in Europa, de U.S.A., Australië en Japan. Van hem werden ongeveer 50 cd's opgenomen, de meeste met klavecimbel of orgel. Ook hiervoor kreeg hij veel internationale erkenning zoals de 'Grand Prix du Disque de l'Académie Charles Cros' en twee 'Gramophone Awards'.

Menno van Delft, Klavecimbel
Menno van Delft (Amsterdam, 1963) doceert klavecimbel, klavichord en basso continuo aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1988 won Menno van Delft op het C.Ph.E. Bach - Concours in Hamburg de klavichordprijs en maakte kort daarna zijn debuut op het Holland Festival Oude Muziek te Utrecht. Hij gaf concerten en masterclasses in heel Europa en de Verenigde Staten en maakte talrijke opnamen voor radio en televisie.

 Betty Bruylants en George Kiss , kerk van Tourinnes-la-Grosse 1998.
   


Ottavio Dantone, klavecimbel

 

 
Les Folies Françaises - kerk van Tourinnes-la-Grosse
 HOME  INHOUD  VERBINDING  PAGE UP NEXT PAGE